Voi mun teletapit!
Vallan ihastuttavaa oli huomata, että nykyisin ei vasta-alkajan tarvitse enää itsekseen keksiä kaikkia bloginteon kummallisuuksia, vaan opiksi ja ohjaukseksi löytyy nyt Kirjoitusopas bloggaajille.

Amatöörinä, mutta ajatuksesta innostuneena kirjaan itsekin pari tyylipuolen pointtia:

Koska civistyssanoilla ja gliceillä bdiljeeraaminen on jo perusteoksessa julistettu pannaan, pannaan tähän myöskin, että myöskin dautoloqia on pahasta myöskin.
Niin kutsutun Aurinkolaivan   lastu journalismin joessa kelluessaan johdattaakin meidät näppärästi seuraavaan blogijournalismin karikkoon, elikkäs aasinsiltoihin, joita on pyrittävä välttämään gliceiden lailla hintaan mihin hyvänsä.
Sanomattakin on selvää, että nämä ovat itsestääselvyyksiä, senhän olisivat ymmärtäneet jo muinaiset assyrialaiset.
Olkaas kuitenkin tarkkana, sillä nyt tulee ehkä arvokkain neuvo kaikista: Jos tuntee aivan pakottavaa tarvetta neuvoa muita kuinka blogia kuuluu kirjoittaa, kannattaa sitä ehkä aluksi tehdä vain niin pitkään kuin kerrallaan jaksaa hengitystä pidättää. Ja siitäkin aikaansaannoksesta on hyvä karsia ainakin otsikko, mutta epäilemättä suurin osa muustakin tekstistä. Erityisesti gonsonantit ja vogaalit voi poistaa.