Olkaas nyt hölisemättä siellä, kun minä yritän tässä muodostaa mielipidettä tärkeistä yhteiskunnallisista asioista!

On se kumma. Vaikka kuinka pinnistän, en osaa päättää mitä mieltä olen siitä, jotta haluanko olla mukana rahoittamassa lesboparien hedelmöityshoitoja.
Ei siis tietenkään niin, etten kokisi asiaa tärkeäksi, mutta kun on niin paljon muuta mitä haluaisin olla myöskin mukana rahoittamassa vaatimattomilla tulo- ja arvonlisäveropanoksillani.

Nyt saattaa kuulla sanottavan, että kysymys on valtion mittakaavassa mitättömän pienestä kustannuksesta, mutta malttakaas kuitenkin hetki.
Todennäköisesti sponssattavat olisivat kumminkin kalliisti koulutettuja humanistirouvia, toinen todennäköisesti Stakesin tutkija ja toinen kansantanssiprojektin koordinaattori, joka siinä virassa joutuu yhtenään otsonikerrosta uhmaamaan, kun pitää alati reissata brysselissä lobbaamassa zeremissiheimon tai uiguurien musiikkiliikuntaa.
Niin, että ensin olisi maksettava ne äitiysvapaat ja sitten päivähoito, koska me kuitenkin koemme uiguurien asian perin tärkeäksi. Sitten tulee peruskoulutus, lukio, ja vihdoin askarteluohjaajan opintokustannus ammattikorkeassa. Aimo penni kaikenkaikkiaan, taikka nykyisin tietysti sentti.

Enkä minä muutoin olisi niin huolissani, mutta pelko on, ettei  tässä hötäkässä pystytä rahoittamaan nykyistä määrää poliittisia valtiosihteereitä, joiden merkitys kansantalouden kannalta on lähes zeremissien piiritanssiperinteen vertainen. Elikkäs, jos niitä veroeuroja voisi korvamerkitä, niin kyllä minä olisin valmis uhraamaan ainakin yhden valtiosihteerin hedelmöityshoitoja vastaan.

Toisaalta taas.

Yhden poliittisen valtiosihteerin kustannuksilla saisi pidettyä hengissä 150 lasta kehitysmaassa, jossa niitä kuolee turhanpäiten tsunamillisen verran parissa viikossa, mutta enimmäkseen ne on neekerilapsia, mikä täytyy tässä vertailussa toki ottaa huomioon.

Aina kun muuttujia tulee lisää yhtälöön, vaikeutuu ratkaiseminen geometrisessä sarjassa. Ei näitä pysty, tämmöinen, itsekseen päättämään.

Minä ratkaisen mielipiteeni kolikkoa heittämällä. Kruunalla hedelmöityshoidot, klaavalla poliittinen valtiosihteeri ja jos jää kantilleen, niin pelastetaan sitten vaikka ne lapset.